Col·laboració amb Salvem la Platja de Pals

Aquests dies estem col·laborant amb les associacions ecologistes Salvem la Platja de Pals i SOS Costa Brava per a la protecció de la Costa Brava. La nostra botiga és un punt de recollida de firmes per enfortir la presentació d’al·legacions d’aquests col·lectius a la nova llei que ha de redefinir la situació urbanística del nostre entorn proper. Es tracta del Pla Director Urbanístic, que en aquests moments s’està presentant al Parlament de Catalunya.

logo-salvem.png
Foto: salvemplatjapals.org

Foto: salvemplatjapals.org

Salvem la Platja de Pals es va fixar en nosaltres perquè, com a petit comerç, no perdem de vista el nostre compromís i proximitat amb el medi que ens envolta, fins al punt que esdevé una de les nostres fonts d’inspiració principals. La vegetació més singular i típica del litoral mediterrani ha inspirat la nostra primera col·lecció d’estovalles pròpia, creada a quatre mans, per part de la Maria (mare) i la Rita (filla). I ara ja portem cinc anys presentant-les pels volts de Nadal! És un projecte pensat des de l’admiració a la naturalesa i la força del talent local.

La campanya que encapçala Salvem la Platja de Pals vol evitar la construcció de 3.500 que semblen estar planificats per la primera línia de la costa de Pals. L’actual Pla Director només en redueix 1.700, una quantitat considerable però que deixa la porta entreoberta a males conseqüències pel nostre municipi veí. D’entrada, la destrucció de pinedes, dunes i altres ecosistemes valuosos. Però també suposaria una sobreexplotació de recursos altament insostenible. Pals, amb aquests edificis, tindria un 90% d’habitatges de segons residència buits.

És sabut que el turisme és un dels principals motors econòmics, ens ha ajudat a créixer i ens ha donat un lloc al món. No volem menystenir-lo, sinó que volem donar-li un nou rumb, més conscient i més respectuós amb el medi. Cal anar més enllà: cal que el fem sostenible, que ens ajudi a cuidar la Costa Brava, tot l’any. Perquè pugui seguir essent promotor de la diversitat i de les economies locals.

Pensem que és una prioritat, en temps de plena emergència climàtica, que des d’arreu –sigui des de les administracions, o bé des dels petits comerços i les organitzacions ciutadanes– es respecti, es protegeixi i es tingui cura de la riquesa i la singularitat del nostre paisatge. Des de Teixits Emilia donem tot el suport a aquest tipus d’iniciatives.

Foto: soscostabrava.cat

Foto: soscostabrava.cat

Ca
Es
En
Fr